SWAT team

Blessed to be a blessing.

Als kerk willen we er graag zijn voor de mensen in onze omgeving. Sterker nog, we zijn zelfs geroepen om ons in te zetten voor de ander! God wil dat Zijn kerk verschil maakt in deze wereld, als een stad op de berg die licht geeft voor iedereen om haar heen.

Er is PLEK voor jou…

Daarom is het al langere tijd het verlangen van CLC Assen om ook doordeweeks als kerk zichtbaar te zijn in onze stad. Natuurlijk doen we dat allemaal persoonlijk op de plekken waar we wonen, werken en leven. Maar ook gezamenlijk willen we nog meer om ons heen kijken en antwoord bieden in noden die mensen hebben.

“Zet je in voor de bloei van jouw stad,
want de bloei van jouw stad zal jouw bloei zijn” – Jeremia 29:7

Onder PLEK Assen vallen verschillende initiatieven en het verlangen is om steeds meer initiatieven toe te voegen die allen de ‘bloei’ van mensen tot gevolg hebben.

– SWAT-TEAM

Praktische hulp die vaak op korte termijn nodig is. Het kan gaan om klussen, helpen ontruimen van woningen, verhuizen, het nodig zijn van een fiets of wasmachine, of wat voor andere praktische hulp maar ook. Veel mensen hebben een klein sociaal netwerk. Via de Gemeente Assen, Sociale Winkel of andere instantie kunnen we vanuit ons SWAT-TEAM snel hulp bieden vanuit het grote netwerk dat we samen hebben.

– Gezonde maaltijden
Elke week een gezonde maaltijd voor een gezin, dat is het doel van dit initiatief. Elke woensdag koken er een aantal vrijwilligers voor maximaal 5 gezinnen (kan later uitgebreid worden) die via een instantie aangemeld worden. Wij willen hen 1 avond ‘ontzorgen’ door een gezonde maaltijd voor hen te koken en dit bij hen langs te brengen.

– Ouderenmiddagen
Dit hebben we al langere tijd gedaan, maar we willen ons blijven inzetten voor ouderen in Assen. Er is veel eenzaamheid onder deze doelgroep en velen verlangen gewoon naar een kopje koffie en wat gezelligheid. Eens in de maand willen we ergens in het centrum afspreken voor een ontspannen middag met ouderen en vrijwilligers.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van activiteiten die we willen opstarten. Maar we hebben jou nodig om hier verder vorm aan te geven en om nieuwe initiatieven op te zetten. Heb je  vragen/ opmerkingen of ideeën waarmee jij de stad wil zegenen, of wil jij gewoon je steentje bijdragen?
Laat dit dan weten via onderstaand formulier.

Contact

Inzamelingsactie

Geregeld verzamelen we als kerk producten voor de Sociale Winkel Assen en de Voedselbank die verspreid worden onder mensen die dit hard nodig hebben. Je kunt hierbij denken aan voedsel, kleding en speelgoed. Er is een speciale plek in de Zuiderkerk waar dit op verschillende momenten in het jaar ingezameld wordt.

Klussen

Regelmatig is er een klus in de stad. Met ons SWAT team komen we o.a. bij mensen thuis die hulp nodig hebben in de tuin, met schilderwerk of kleinere klussen in en rondom huis. Heb jij een klus? Of wil je een keer meehelpen? Laat het ons dan weten.

Ouderenmiddagen

Er zijn veel eenzame mensen in Assen die extra aandacht verdienen.
Aandacht geven kunnen we door bijv. bezoeken, gezamenlijk koffie drinken of een wandeling maken. Ook organiseren we ouderenmiddagen zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten.

GLOBAL SOCIAL JUSTICE

We kunnen, en zullen, een verschil maken.

Compassion

Hulp voor kinderen én hun omgeving

Open Doors

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt.

International justice mission

Steun voor de preventie en bescherming tegen mensenhandel